Røverknolden naturlegeplads

Naturlegeplads

Vejret i Skørping lige nu: 9°C og skydække

Kontaktoplysninger

Røverknolden naturlegeplads
Himmerlandsvej 83
9520 Skørping

Besøg hjemmeside

Beskrivelse af Røverknolden naturlegeplads

Røverknolden naturlegeplads er samlet en kæmpe legeplads med masser af gode oplevelser.

200 m fra parkeringspladsen i Rebild finder man selve naturlegepladsen, som ved første øjekast ikke er så stor. Den indeholder en rutsjebane, bålplads, borde og bænke, samt halvtag. Desuden et rebnet og et skib bestående af balancebrædder og klatrestænger.

Medhørende til naturlegepladsen er en kæmpe sansesti, som strækker sig i et stort område rundt om hovedlegepladsen. På sansestien er der store svampe i forskellige farver. Træerne er lavet til trolde, med øjne og lange røde næser. Nogle af træerne er også dekoreret med flot hjemmestrik. Langs med stien er der store sten som er malet og nogle steder hugget til, så de danner hekse, trolde og alfer.

På hele naturlegepladsen finder man udhuggede træer, som danner røvere fra Rold, samt dyr og eventyr. Bl.a. egern, muldvarp, tudse, svale og Tommelisen.

På musikområdet er der masser af instrumenter, som er udhugget i træ, med flotte mønstre og sjove dyr. Børn i alle aldre kan få glæde af disse instrumenter.

På sansestien finder man en kæmpeedderkop i træ, og et stort spind, som man naturligvis kan kravle rundt i. I midten af spindet hænger der en klokke, så man kan høre når edderkoppen har fået noget i nettet. Langs med stien findes desuden en grævlingegrotte hvor man kan kravle ind og se en stor grævling, som er udhugget i træ.

Yderligere ting på sansestien tæller bl.a. en stor orm i mange flotte farver, og et kæmpe rådyrgevir lavet i træ, som man kan sidde eller klatre på.

Mellem musikområdet og hovedlegepladsen findes desuden en svævebane.

 

Naturlegepladsen ligger i Rold skov og man er derfor konstant omringet af flot natur. Bl.a. derfor er legepladsen ikke kun elsket af børn, men også af de voksne.

Der er nu etableret et offentligt toilet nær Røverknolden i Vedstedskovhus, der ligger blot 200 meter fra Røverknolden.

 

Rating: 3.84/5. From 56 votes.
Please wait...
 • Pris: Gratis
 • Parkering: Ja
 • Mad: Nej
 • Bålplads: Ja
 • WiFi: Nej
 • butik: Nej
 • Borde & bænke: Ja
 • Dyr tilladt: Ja
 • Toiletter: Nej
 • Hjertestarter: Nej


Opdater/ret information

13 kommentarer til "Røverknolden naturlegeplads"

 1. Hanne Schou Sørensen siger:

  Absolut et godt udflugtsmål. Har været der et par gange med mine børnebørn.

 2. Marianne Bang siger:

  Hej!
  Hvor ligger legepladsen nøjagtigt? Når jeg slår adressen op, er det en efterskole, men det er måske bare der man parkerer? Hvilken retning skal man så gå de 200 meter i?
  På forhånd tak;-)

 3. Rikke Skovsbo siger:

  Hej

  Man parkerer på den parkeringsplads der ligger langs vejen mellem Rebild by og Skørping by. Derfra er der skilte der viser vej til pladsen.
  Det er en fantastisk plads hvor, hvor der både er mulighed for at udfordre sit kreative talent ved musikalske aktiviteter og sin motorik ved at prøve nogle af alle de fysiske udfordringer der er. Ligeledes er naturlegepladsen spækket med informationer om naturen og dyrelivet i Rold Skov.

  Bestemt et besøg værd. Tjek gerne hjemmesiden røverknolden.dk

 4. Jannie Petersen siger:

  Adressen er lidt misvisende, da den viser ned til efterskolen. Man skal parkere på den p-plads der ligger på nordsiden af vejen. Derfra er der skilte. Hvis man går lidt længere ned af vejen, forbi legepladsen, er der noget der hedder Vedsted Skovhus, og der er der toilet, og der er borde-bænke indendørs, hvis vejret skulle være dårligt.

 5. Birgitte Rönfeld siger:

  Hejsa
  Super super sted. Dog virker jeres app ikke 🙁

 6. Heidi nørgård siger:

  Den parkeringsplads man skal holde på, ligger den på modsatte side af efterskolen..jeg har selv gået på efterskolen, men ved ikke hvor legepladsen ligger henne i forhold til?

 7. marie siger:

  Så imponerende er den heller ikke og så forstår jeg ikke hvorfor hunde klubber tror at det er i orden at være på en legeplads med 8 til 10 store hunde som står bundet rundt omkring bål plassen de var bundet fast til div aktiviteter så ungerne ikke kunne komme til det syndes jeg ikke er i orden og alle hunden stod og gøede højt af alt og alle efter min mening er det først og fremmest til børn plus at de går derfra uden at bålet er slukket ordenligt

  • Heidi siger:

   Jamen Marie – det er jo ikke legepladsens skyld. Det er jo hundenes ejere, og dem som har tændt bålet som er skyld i det. Det er da ikke det, som afgør om legepladsen er god eller ej….!

 8. Pia siger:

  Hej!

  Vi var der i søndags. Herlig tur med masser af udfoldelsesmuligheder – vi havde ihverfald nogle trætte børn efter turen rundt til de forskellige legeredskaber. Rigtig godt lavet og ja et skønt sted hvis man har madkurven med eller vil lave bål. Vi kommer sikkert igen….

 9. Mathilde siger:

  Er legepladsen også beregnet til små børn? (2 år)

  • Sussi Nielsen siger:

   Ja, vi er tit derude med vores datter på knap to og har brugt legepladsen siden hun var lidt over et år. Selvfølgelig kan hun ikke prøve det hele, men hun kan sagtens få en time til at gå derude ☺

 10. Tina siger:

  Skønne rammer for en familietur. Vi plejer at lave bål og have mad med. Børnene kan lege, mens de voksne sidder og nyder omgivelserne.

 11. Stinne Christensen siger:

  Vi besøgte legepladsen sidste år i december. Vi have vores på knap 2 år med. og så var vi 6 voksende afsted. Vi have alle en rigtig hyggelig dag. Det er et skønt sted. Man skal lige finde det, da det ligger lidt inde i skoven.

Skriv en anmeldelse af Røverknolden naturlegeplads