Momhøje Naturcenter

Vejret i Kibæk lige nu: 11°C og spredt skydække

Kontaktoplysninger

Momhøje Naturcenter
Kibækvej 19
6933 Kibæk


Beskrivelse af Momhøje Naturcenter

Momhøje Naturcenter er for alle med lege og friluftshjerte 🙂 Her er en stor skovlegeplads med svævebane, 10-kantet stort gyngeredskab med 4 forskellige gynger, også 2 fugelredegynger og babygynger. “Tarzanbane” med forskellige balancebomme, ruse mm. Mange bålpladser, bordebænkesæt, Mor Karens Bålplads kan reserveres på www.pladsinaturen.dk.

I Bålladen kan der fyres op og skabe varme og hygge til godt 40 personer. Skoler og institutioner kan leje mødelokale-sovesal. i 2013 belv Momhøje Borgen indviet – den eneste af sin art i Danmark (Verden?) Se mere på www.momhøje.dk

Her er plads til rollespil, Danmarkshistorie, lær at riste runer oma. 9 sheltere, handicapsti, vandrestier, MBT-bane, 40 faste orienteringsposter – Kort sagt : Her kan alle få en på opleveren 🙂

Rating: 3.89/5. From 54 votes.
Please wait...
 • Aldersgruppe: Alle aldre
 • Pris: Gratis
 • Parkering: Ja
 • Mad: Nej
 • Bålplads: Ja
 • WiFi: Nej
 • butik: Nej
 • Borde & bænke: Ja
 • Dyr tilladt: Ja
 • Toiletter: Ja
 • Hjertestarter: Ja


Opdater/ret information

13 kommentarer til "Momhøje Naturcenter"

 1. Brian Brandt siger:

  Momhøje er en af vores yndlingssteder. Det er fantastiske omgivelser, rigtig fed naturlegeplads og med rig mulighed for at sidde i fred og ro mange steder rundt om i skoven. Vi er derude flere gange hver eneste sommer.

 2. Maria Lykke siger:

  Alle både børn som voksne har stor glæde af at besøge Momhøje Naturcenter.
  Børnene kan boltre sig på naturlegepladsen, hvor der er svævebane, gynger mm. samt mulighed for at grille medbragt mad.
  Følg det afmærkede stisystem enten på hest, bmx eller til fods og nyd den skønne natur.

 3. Christina Korsholm siger:

  Momhøje er for både store og små. Lækker legeplads hvor selv de helt små kan være med. Gå på opdagelse i skoven, enten på de afmærkede stier eller ved legepladsen. Afslut evt dagen med grill-hygge.

 4. Jesper Normann siger:

  Momhøje er et rigtigt fint område, som vi også nyder at besøge af og til sammen med vores 5 børn. Masser af plads til udfoldelser og hygge med medbragt mad, og så er der endda mulighed for en gang skumfiduser på grillen som afslutning på en fin oplevelse.

 5. Jennie Holme siger:

  Vi er der hver gang vi er hos min mands forældre i Kibæk. Ungerne elsker det og det er dejligt at se dem tosse rundt i mens man selv ka’ slappe lidt af og nyde området.

  Dbh
  Jennie

 6. Birger Svarre siger:

  Fed naturområde, hvor man kan lade ungerne lege i flere timer.

  God mulighed for at grille og nyde den fede natur omkring en og gå lange ture ad de opmærkede stier og der er gode shelters med bålplads og mulighed for at grille

 7. Lækkert sted hvor ungerne kan få timevis til at gå med at klatre, lege og hygge i skoven.
  Der er også mulighed for at rykke indendørs med skumfiduserne, hvis vejret bliver for utilregnelig 🙂

 8. Ina Kilde siger:

  En tilfreds kvinde vender hjem
  Jeg er netop hjemkommet efter 4 dag i shelter, ved Naturcenter Momhøje. Det var en dejlig oplevelse, torsdag og fredag var vi vores egen lille gruppe, som består af voksne på 54-68 år på Skovbrynet, og så var der en skoleklasse på Skrænten. Vi fik rigget vores lille lejr til, og fik et kort besøg af eleverne da de var på spøgelsesjagt.
  Dagen efter tog vi på en udflugt i området, vi fik besøgt Skovsnogen og parken ved Skarrildhus. Hjemme ved lejeren var de første weekend besøgende begyndt at ankomme. Alle med et hej, og lidt nysgerrighed på de gamle, der var tjekket ind på Skovbrynet. Det blev til mange små snakke generationerne imellem.
  Lørdag blev området for alvor fyldt op. En stor gruppe af mindre børn med MTB og deres instruktører ankom. Der blev trænet og vekslet mange sjove bemærkninger. Op af dagen var der vel parkeret +100 biler til dels ved Naturcenteret og langs skovevejene. Mor Karens Bålplads var fyldt med frokost gæster. Skrænten at næste hold overnattende gæster. Alle bordene i Naturpladens legeområde, var fyldt med familier med mad madkurve og der var gang i grillen. Området genlød at hujen, grin og snak. Der var en jævn strøm, af små familier på gåben, MBT og med svampekurven under armen.
  I vores lille lejr, fik vi besøg, af nogle ”nye” gamle, som måske kunne være interesseret i, at blive en del af vores Aktive shelter og telt gruppe. Vi viste rundt i området, og fortalte om mulighederne ved det frie liv som shelterbruger. Vi serverede Bålmad og fortalte om det dyreliv vi havde se indtil da.
  En lille lappedykker opholdt sig fast nede i søen. Der var to isfugle, som jo er en mere sky fugl. Vi kunne lokke fuglekongen til, og på et tidspunkt, var der 5-6 stykker i træerne over vores lejr. Om natten kunne vi se månen spejle sig i en blikstille sø, og høre Brunstbrøl fra Kronhjorten. Hvis ikke det er livet, så ved jeg ikke hvad er.
  Tusind tak for muligheden, for at opleve den glæde det giver at opholde sig i Naturen, med alle dens muligheder.

 9. Herluf siger:

  Jeg syntes det er meget dårlig at man ikke reklamere med at en naturlegeplads for børn er fuldstændig optaget af en cykelløb som kan holdes mange andre steder i en skov i Kibæk så børnene familien skal køre forgæ

 10. Bo Knudsen siger:

  Momhøje er et super flot naturcenter med en kæmpe legeplads til børnene. I familien elsker vi træ, og det at nærmest hele legepladsen er udført i det, er både super flot og passer godt til omgivelserne – for de er flotte omgivet af skov og natur. Børnene elsker, at der er så mange forskellige ting, man kan lave på pladsen. Vi kan nemt få flere timer til at gå der, og hvis ikke forældrene blev lidt trætte i sidste ende, så kunne børnene godt være der en hel dag – det er bare meget anderledes og langt sjovere end en traditionel legeplads. Dejligt at det er gratis, og der er gode parkeringsmuligheder. Vi kommer helt sikkert tilbage igen snart – selvom vi er fra sjælland!

 11. Anders siger:

  Vi er stor fan af momhøje, vi kommer der tit med vores piger. Der er en rigtig god ledeplads, og mange gode gåruter. Kan klart anbefales.

 12. Anders siger:

  Vi er rigtig glade for Momhøje. Vi kommer der ofte med vores piger, der er en rigtig god legeplads og gode muligheder for nogle gode gåture rundt.

 13. Anders siger:

  Vi elsker at komme i Momhøje, der er rigtig mange gode gåruter, samt en god legeplads til børnene. Vi er kommet der tit da vi ikke bor så langt derfra. Vores piger spørger tit om vi ikke skal ud til svævebanen som de kalder den.

Skriv en anmeldelse af Momhøje Naturcenter